Deelnemers 2022


Atelier ‘t Zilverke

In atelier ‘t Zilverke wordt gewerkt met zilverklei. Dit is gerecycled zilver van telefoon, computers etc. Daar wordt door een Japanse fabrikant zuiver zilverpoeder van gemaakt, bindmiddel en water toegevoegd, zodat het als een kleivorm te verwerken is tot een sieraad. Daarna afbakken op 800 graden, zodat puur zilver overblijft. FS zilver (zonder toevoeging van koper). Het werken door jonge kinderen in de zilvermijnen wordt daarmee vermeden.


Atelier Vandre

figuratief beeldhouwwerk


Atelier Puur michele otter

Als kunstenaar (Atelier PUUR Michèle) ben ik al enige tijd actief in het ontwerpen, smeden en maken van sieraden van natuurlijke materialen. Daarbij combineer ik voornamelijk zilver (edelsmeden) met natuur (barok) parels en half-edelstenen. Mijn Atelier is gevestigd in het creatieve cluster van Carbon 6 (het voormalige CBS gebouw) in Heerlen. Al van kinds af aan is het mijn passie om te creëren, het zit in mijn DNA. Mensen laten voelen door iets van jezelf te geven. Atelier PUUR Michèle in Heerlen is de plek waar ik dagelijks met veel enthousiasme werk aan het ontwerpen en samenstellen van stijlvolle en unieke sieraden. Hierbij besteed ik veel aandacht aan detaillering en duurzaamheid. Ik werk uitsluitend met natuurlijke materialen, echter parels zijn mijn specialiteit. Parels symboliseren mijn persoonlijke voorkeur voor eenvoud en pure, natuurlijke schoonheid!


Patty Bierman

Schilderen/viltcreaties


Hilde en René Bouten

Hilde “schildert” canvassen met acrylverf. Hiervoor gebruikt ze diverse technieken o.a. de zogenaamde Dutch Pour. Ook geeft ze workshops. Van de verf die overblijft maakt ze exclusieve sieraden. Rene tekent o.a. portretten van dieren met pastelpotloden.


Marja van Boxtel

Vanaf 2007 tot heden maak ik abstracte en figuratieve schilderijen, waarbij ik steeds opnieuw experimenteer met kleur en materialen. Met een uitgesproken kleurgevoel vang ik emotie in mijn werk


Edith van der Burg

Verrassende, unieke, extravagante, kleurrijke beelden van zelfdrogende klei.


Danniella Dierckx

Gevilte sjaals en cols , afgewerkt met zoetwaterparels en wollen / zijden sjaals met ecoprint


Leo Dreverman

Ongeveer 10 jaar geleden ben ik begonnen met metaalkunst maken als hobby, in de vorm van grotere werken, en kleinere werken ( zoals beelden ) Met mijn pensionering mee begonnen ben nu 75 jaar.


Henk van Eck

Schilderijen met als thema natuurcycli


Merel van Eck

Ik maak olieverfschilderijen op doek met sprookjesachtige landschappen, fantasie en natuur. Surreëel en sprookjesachtige, lieflijke fantasie zijn wel de kernwoorden die mijn stijl omschrijven.


Rien van den Elzen

Realistische olieverfschilderijen voornamelijk van dieren en landschappen.


Rieneke Gerrits

n mijn acryl schilderijen gebruik ik heldere kleuren en stippen en lijnen waarmee de vlakken zijn ingevuld. Ik heb me veelal laten inspireren in mijn werk door de kunststijl van de Aboriginals. Ook heb ik er borduursel in verwerkt. Ik verwerk mijn eigen ervaringen en leefomgeving in de schilderijen.


Peter hendriks

Mixed Media schilderijen en beelden


Jeannette Hilbert

Schilderen met olieverf is mijn hobby het liefst schilder ik zeegezichten en kleine kinderen


Anita Hoebergen

Portret op oude antieke wandkledenAntoon Hoefnagels

Glasfusing al mijn werkstukken zijn gemaakt van oud vensterglas. Diverse soorten schalen t lichten en decoratieve artikelen voor binnen en buiten.


Beth Holt

Ik maak keramiek. Veel raku en ook aardewerk, steengoed en porcelain. Mijn werk is diverse & is beïnvloed op Japanse kunst. Ik maak raku mini dozen, sushi boorden, Japanse raku dozen, vazen, kommen, mini porcelain vazen en veel meer. Met liefde maak ik keramiek al decennia zowel in de V.S als in NL. Ik heb een 3 jaar keramiek opleiding in Gouda gedaan.


Henny ter Horst

Henny ter Horst beeldhouwt in een atelier in Overasselt met een brein boordevol ideeën. Zijn voorkeur is breed ,van vrouwelijke torso’s, liefst erotisch getint tot abstracte werken. Favoriete steensoorten zijn divers, van speksteen en albast tot zelfs marmer. Henny werkt in tevens opdracht waaronder gedenkbeelden met as daarin verwerkt van overledenen.


Riek Jeijsman

Ik schilder stillevens in olieverf op doek of paneel.


Ria Kastelijns-Potma

Schilderijen intuïtief, abstract werk en realistisch werk van vrouwen


Willie van Kessel

Keramiek huisjes, kasteeltjes,kapelletjes van keramiek.


Loes Korsten

Ik ontwerp en vervaardig unieke minimalistische sieraden van edelstaal, titanium en zilver. Het titanium anodiseer ik in prachtige kleuren door electrolyse.


celina kerkhof

Ik geef bijna dagelijks workshops zilveren sieraden maken. Daarnaast heb ik een webshop met exclusieve sieraden uit eigen atelier.


Jaques Kroon

Al meer dan 60 jaar in de keramiek, van mijn werk mijn hobby gemaakt. Ik heb mijn opleiding gehad op de keramiek school in Gouda en verschillende cursussen op de avond academie in Den Haag. Ik maak sculpturen zowel figuratief, realistisch, krachtig, sensueel als stout. Met een tijdloos uiterlijk. Ook worden sculpturen delfts blauw handgeschilderd met 16de tot 18de eeuw decor In elk sculptuur zie je mijn passie voor het product terug.


Loek de La Haye


Riets Leijten

Ik maak sieraden en objecten van veelal gerecycled glas. Daarbij experimenteer ik graag met diverse materialen zoals b.v. autoruit, oud vensterglas, koper en zilver.


Annemie van Lieshout

Ik maak beelden en 3D schilderijen van textielverharder met oude t-shirts. De basis kan zij tempex of electriciteitsdraad met aluminiumfolie.


Rien van Lieshout

Ambachtelijk houtdraaiwerk.Ingrid van der Meer

Het ontwerpen en met de hand vervaardigen van kunstwerken met de volgende technieken: – glas emaille – zilversmeedwerk – metaalembossing


Janine Mickers

Schilderijen met gemengde technieken, Mijn werk is een afspiegeling van mens en emotie. Als beeldend therapeut probeer ik cliënten hun gevoelens te laten uiten. In mijn schilderijen probeer ik emotie te laten zien. Voor mij mag kunst raken, iets los maken en de kijker mag er zijn eigen betekenis aan geven.


Jola van Mierlo

Zilveren ( herinnering) edelsmid sieradenH.J. Olijdam

Modern houtdraaiwerk: houders voor kaarsen en waxinelichten, schalen en bakjes, kandelaars, onderzetters.


Nicole van Oss

Mijn werk is geïnspireerd op natuur. Ik werk met acrylverf of mixed media op doek of paneel en maak vooral gebruik van paletmessen. Maar encaustic art – schilderen met bijenwas – heeft mij helemaal gegrepen. Natuur schilderen met Natuur… dat voelt goed.


Marijke van Overbeek – Peet Teunissen

Marij van Overbeek : De mens maakt kunst en maakt een mens in al zijn vormen en uitingen, gedachtes, gebeurtenissen en abstracties. Marij laat figuurstudies van keramiek zien. Peet Teunissen: Mijn thema’s zijn intuïtief en toevallig. Dat zijn onder andere reizen, lettertekens, de vrouw en bomen. Peet laat schilderijen met bomen op paneel zien.


Ilze Peters

Pentekeningen van dieren op groot formaat


Marleen Piron

Ik maak hoeden en petten in vilt en op traditionele manier in combinatie met zijden accessoires


Mireille van de Riet

Ik schilder met olieverf en combineer dat vaak met bijzondere technieken en materialen zoals bladgoud, bladzilver, trompel’oeil, bitumenlak, powertex en stoneart. . Mijn schilderijen variëren van fijn en gedetailleerd realistisch schilderwerk tot en met abstract waarin mijn fantasie tot uiting komt en wat veelal een esoterische tint aan de werken geeft. Ik vind het belangrijk om mijn gevoel in de werken te leggen, zodat een schilderij als het ware gaat ‘leven’ en het voor de toeschouwer een ware sfeerbeleving is.


Truusje en Huub Scheepens

Wij maken unieke sieraden van glas. Elk stuk wordt apart gemaakt, er zijn geen twee hetzelfde. Alles is los te koop maar ook in setjes: hangers, oorbellen, oorstekers, armbanden, ringen en manchetknopen. Vaak hebben we ook houten of van gerecyclede materialen gemaakte sieraden. Van coffee-cups maken we engeltjes. Meestal hebben we ook wel enkele unieke houten vogelvoederhuisjes van wel 50 cm hoog, gemaakt van gerecycled hout.


Ro-Nalt Schrauwen

Als collagist raak ik geïnspireerd door de surrealistische mogelijkheden om met behulp van bestaande beelden/foto’s een nieuwe werkelijkheid op te zetten. Het vervreemdende karakter dwingt mensen om aandachtiger naar de collages te kijken om de essentie er uit te halen. Daarbij verken ik de grens van wat men betamelijk vindt en wanneer niet meer.


Elly Steijvers

Keramiek, inspiratie Afrikaanse vrouwen.


Herman Stel

Grote kleurrijke portretten en City paintings


Mine Stemkens

Gedichten/mijmeringen op grote doeken, op windlichten, op kaarten, in bundels en gedichtendoosjes.


Bea Stroucken

Acryl op doek of papier. Impressionistisch, realistisch. Figuur en bloemen.


Geert Schuurman

Realistische keramische handmade beelden van in Nederland voorkomende vogels.


Run Slinkers

Ik maak (toegepaste) kunst van hergebruikte materialen. Uniek en duurzaam!


Anita Spooren

Anita Spooren laat zich leiden door haar gevoel. Dat doe zij ook tijdens het fotograferen en gaat puur intuïtief aan de slag. “Ik hou van mooie trappen, de heerlijke Italiaanse villa’s, Franse chateaus, vervallen theaters, gebladderde muren in verlaten psychiatrische inrichtingen en de staalindustrie vanwege de mooie kleuren.” Haar foto’s kenmerken zich door de zachtheid van kleuren, het bijna voelbare verval en de wat meer brutere bewerking bij industrie. De wereld van urban exploring is een gesloten wereld waarin het belangrijk is om een netwerk te hebben. Locaties worden niet openbaar gedeeld. Dit om te voorkomen dat mensen met slechte bedoelingen locaties plunderen of vol graffiti spuiten. De code binnen de wereld van Urban Exploring: ‘You only take pictures, leave nothing but footprints’. Je zult dus niet inbreken, kapot maken en niets verplaatsen. Je fotografeert het zoals je het aantreft. Eigenlijk is het niet helemaal legaal, je bent immers op privéterrein.  Als de sfeer van het gebouw goed terug te vinden is in de foto, als ik op een mooie manier het licht heb weten te vangen, of een detail heb weten vast te leggen, ben ik tevreden.


Elma Steenveld

Kunstzinnige edelsmid sieraden van modern klein tot extravagant groot. Ik werk ook graag met echte mineralen. Ik houd van diversiteit.


Theo van Stiphout

Mijn werk bestaat uit kleurrijke abstracte schilderijen


Tineke Strating

Ik ontwerp & maak handgevormde sieraden van gerecyclede kunststof.


Leo Stravers

Glasfusie objecten oa raamhangers en wand objecten en staande objecten.


Stiena Timmer

Realistische schilderkunst.


Vlekkendingen

Vrolijke tekeningen gemaakt bij spontane vlekken.


Harry van Vree

Mijn kunstwerken bestaan hoofdzakelijk uit hedendaagse schilderkunst.


Bernadette te Wierik

Ik maakt keramische vrouwenfiguren. Ik ontleen mijn thema’s aan mijn directe omgeving. Mensen vormen daarbij mijn belangrijkste inspiratie bron. Ik maak voornamelijk vrouwenfiguren omdat ze sierlijk zijn. Ik kijk naar hun uitdrukkingen de kleding hoe ze zich gedragen hun houding en hun gebaren.


Cecile Willemse

Ecoprints


Wiebe van der Zee

Wiebe schildert landschappen waar voornamelijk koeien de hoofdrol vertolken . Tijdens de kunstmarkt kunt u Wiebe aan het werk zien . Hij demonstreert achter de kraam zijn techniek .


Eeuwke Zuidema

Mijn werk bestaat uit verschillende technieken (mixed media, acryl, encaustic en wabi sabi); meerdere lagen over elkaar, zodat er structuren en diepgang ontstaat. Altijd abstraherend en zoekend.


gerrit evers

Olieverfschilderijen


Huni Misheck

Ik maak kunst van metaal en hout. Het zijn vogels. Ik doe vaak aan kunstmarkten in de zomer.


Suzanne van gompel

Bij Suzanneartcreations vind je kunstgerelateerde producten zoals unieke handgemaakte onderzetters, abstracte schilderijen op canvas, hout en keramiek in hoogwaardige kwaliteit. De acrylgegoten bijzettafels zijn echte blikvangers voor je interieur.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.